yandex

مجازی سازی سرور

مجازی سازی سرور به تکنولوژی ایجاد نمونه های مجازی از هر سیستم عامل بر روی یک بستر مجازی گفته می شود. تا قبل از ظهور و رونق مجازی سازی سرور به عنوان شریان اصلی زیرساخت های IT و نصب و راه اندازی شبکه، به ازای پیاده سازی هر سیستم عامل نیاز به سرورهای فیزیکی با ویژگی های پردازشی، فضای ذخیره سازی، حافظه و سایر سخت افزارهای متناسب با سیستم عامل اجرایی وجود داشت. به دلیل دسترسی یک سیستم عامل به تمامی منابع پردازشی سخت افزار میزبان یا همان سرور فیزیکی و هدر رفت قابل توجه منابع سخت افزاری، راهکار سنتی دیگر جوابگوی نیازهای روزافزون صنعت IT نبود. در نتیجه، فناوری مجازی سازی به عنوان یکی از برترین راهکارها ارائه شد.

در بسترهای مجازی، ماشین های مجازی در ارتباط با سرور فیزیکی بوده و یک هایپروایزر (hypervisor) وظیفه به اشتراک گذاری منابع سخت افزاری میزبان با هر یک از ماشین های مجازی را دارد. فناوری مجازی سازی با ایجاد بستری مجازی برای اشتراک گذاری منابع فیزیکی با تعداد زیادی از ماشین‌های مجازی، کاهش قابل توجه فضای لازم تجهیزات دیتاسنتر و هزینه های مرتبط با خرید و نگهداری سخت افزارهای فیزیکی را برای سازمانها به ارمغان می آورد.

 

اجزای مجازی سازی سرور

 

اجزای مجازی سازی سرور چیست؟

مجازی سازی سرور بر اساس نوع نیاز و عملکردی که برای آن ایجاد می شود از چند جزء مختلف کمک می گیرد.

برای انجام یک مجازی سازی موفق باید بدانید که اجزای مجازی سازی سرور چیست.

در ادامه به تعریف هریک از این اجزا می پردازیم.

  1. ماشین هاست (host machine)

ماشین هاست سخت افزار سرور فیزیکی است. یعنی جایی که عمل مجازی سازی در آن رخ می دهد.

  1. ماشین های مجازی (virtual machines) یا VMs

ماشین های مجازی یا ماشین های مهمان دربردارنده اطلاعاتی هستند که از محیط سرور قدیمی استخراج می شوند.

  1. هایپروایزر (hypervisor)

هایپروایزر یک نرم افزار تخصصی است که ماشین های مجازی را ایجاد و نگهداری می کند. این نرم افزار ها می توانند بر روی سرورهای خام یا سرور میزبان به عنوان اصلی ترین سیستم اجرایی ران شوند.

  1. هایپرکال ها (hypercalls)

هایپرکال ها در حقیقت پیام هایی هستند که بین زیرمجموعه های مجازی هایپروایزرها و سیستم اجرایی رد و بدل می شوند تا از این طریق منابع مورد استفاده API را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

  1. کانتینرها (containers)

کانتینرها محیط های کاربری منحصر به فردی هستند که در سیستم اجرایی مجازی سازی شده ایجاد می شوند. با استفاده از موتور کانتینر (container engine)، کانتینرهای متعددی می توانند از طریق رابط های یکسان از داده های به اشتراک گذاری شده سیستم اجرایی میزبان استفاده کنند. کانتینرها معمولا در هایپروایزرها و یا ماشین های مجازی پیاده سازی می شوند تا یک لایه اضافه و مجزا از سیستم اجرایی سرور مرکزی ایجاد کنند.

 

انواع مجازی سازی سرور

 

انواع مجازی سازی سرور

انواع روش های مجازی سازی سرور شامل مجازی سازی کامل و مجازی سازی پارا و مجازی سازی تقلیدی است که در ادامه هر یک را شرح می‌دهم.

 

  • Full Virtualization یا مجازی سازی کامل سرور چیست؟

سخت افزار کاملا برای محیط نرم افزاری، شبیه سازی می‌شود که شامل سیستم عامل مهمان و برنامه های آن است که برای اجرا، نیازی به تغییر و در اصلاح Modify ندارند.

تکنولوژی مجازی سازی کامل، مدیران شبکه را قادر می سازد تا سیستم عامل های مختلفی را روی یک سرور فیزیکی به طور همزمان و در یک لحظه اجرا کنند.

به طور مثال بسیاری از مدیران شبکه با دریافت یک سرور فیزیکی قدرتمند، چندین سیستم عامل بر روی آن نصب و سپس آن را برای اهداف گوناگونی اجرا می‌کنند. در نتیجه علاوه بر کاهش هزینه های خرید سرور، برای مکان هایی که با کمبود جا برای نگهداری چندین سرور مشکل دارند، نیز بسیار مناسب است.

 

  • Emulation Virtualization یا مجازی سازی تقلیدی چیست؟

سخت افزار در مجازی سازی تقلیدی برای ماشین مجازی، شبیه سازی می‌شود و VM مستقل است و سیستم عامل مهمان نیازی به  اصلاح و تغییر ندارد. در این حالت همانند مجازی سازی کامل سخت افزار، ساختن و مدیریت VM انجام می‌شود.

 

  • Para Virtualization یا مجازی سازی ناقص چیست؟

در مجازی سازی ناقص سخت افزاری، سخت افزار شبیه سازی نمی‌شود و نرم افزار مهمان، سیستم ایزوله خودش را اجرا می‌کند و اصلا نیازی به شبیه سازی سخت افزار ندارد اما باید سیستم عامل مهمان را اصلاح کرد.

برنامه های مهمان، در محدوده ایزوله شده خودشان اجرا می‌شوند انگار که روی سیستم جداگانه‌ای در حال اجرا هستند اما محیط سخت افزار شبیه سازی نمی‌شود. برنامه های مهمان برای اجرا شدن در این محیط باید تغییراتی داده شوند.

مجازی سازی پارا، تکنیکی است که اینترفیس نرم افزاری به ماشین مجازی ارایه می‌دهد. اینترفیس نرم افزاری مشابه اینترفیس نرم افزار- سخت افزار است اما همانندش نیست. در این روش، VM ها از وجود هم باخبرند و می‌دانند هر VM چه میزان منابع در اختیار دارد. این تکنیک در سیستم عامل های متن باز قابل استفاده است.

 

انواع نرم افزارهای مجازی سازی

 

انواع نرم افزارهای مجازی سازی سرور

در دنیای مجازی سازی مدعیان زیادی اقدام به طراحی و تولید نرم افزار و راهکارهای مجازی سازی نموده اند که بدون شک محبوبترین آنها شرکت VMware میباشد. شرکت vmware در تولید و ارائه راهکارهای مربوط به مجازی سازی و کلود یا رایانش ابری همیشه پیشرو بوده است و محصولات آن در اکثر مراکز داده و شرکتها و سازمانها نصب و درحال استفاده است. لیست زیر محصولات شرکتهای مختلف که راهکارهای خود را در زمینه  تکنولوژی های مربوط به مجازی سازی تولید و ارائه کرده اند را نشان میدهد :

  • مایکروسافت هایپروی ( Microsoft Hyper-V )
  •   KVM محصول کمپانی ردهت
  • محصول شرکت سیتریکس XenServer 
  • محصول مجازی سازی شرکت vmware  بنام vSphere

 

علت استفاده از مجازی سازی سرور

اگر طی سالیان گذشته شما به عنوان یکی از کارمندان یک سازمان به یک سرور نیازمند بودید و درخواست آن را می‌کردید این کار با یک پروسه طولانی و زمان بر همراه بود. زیرا باید مناقصه ای جهت خرید سرور صورت می‌گرفت و سپس سیستم عامل روی آن نصب و راه اندازی شده و سپس به شما تحویل داده می‌شد.
اما امروزه با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی سرور شما به راحتی می‌توانید در بازه زمانی کوتاهی آن را تحویل گرفته و حتی با روش‌ها و قابلیت‌های clone و template می‌توان بازه زمانی جهت نصب سیستم عامل را نیز حذف کرده و این قضیه بازه تحویل گرفتن سرور را نیز کوتاه تر می‌کند.

 

علت استفاده از مجازی سازی سرور


در گذشته قبل از ایجاد فناوری مجازی سازی سرور، ادارات و سازمان‌ها جهت امور کاری خود از یک برند خاص سرورهای سخت افزاری و همین طور تجهیزات و وسایل مربوطه استفاده می‌کردند. اما امروزه با مجازی سازی سرور شما از این انتخاب راحت شده و می‌توانید به هر شکل از سروری که تمایل دارید استفاده کنید. زیرا از نظر تکنولوژی و فن آوری مجازی سازی سخت افزاری همیشه یک قدم عقب‌ تر از روش‌های مجازی سیستم عامل‌ها بوده است و ایجاد همسویی در سطح سیستم عامل و hyper visor ها صورت گرفته و همین عامل سبب بالا رفتن قدرت انعطاف پذیری مدیران مراکز داده و شبکه شده و به آن‌ها اجازه استفاده از هر گونه سخت افزاری جهت استفاده را می‌دهد. با مجازی سازی سرور به راحتی دیگر شما می‌توانید از یک سخت افزار به سخت افزار دیگر انتقال پیدا کنید.

 

اشتراک گذاشتن سخت افزارها در مجازی سازی

در حالت پیشرفته‌ تر برای مجازی سازی می‌ توان سخت افزار چندین سرور مختلف را به صورت منطقی با یکدیگر  تجمیع کرد و کل منابع را به صورت تجمیعی در اختیار یک Hypervisor قرار داد.

یکی از مهمترین تکنولوژی‌های مجازی سازی، این است که اگر یک سازمان کوچک یا بزرگ بیش از یک سرور حقیقی داشته و تمامی آنها مجازی سازی شده باشند، زمانی که بار کاری روی یک سرور بسیار زیاد شود چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا می‌توان از سخت افزار های دیگر سرورها نیز استفاده کرد؟ با انجام اشتراک گذاری سخت افزارها در مجازی سازی می‌توان این کار را انجام داد.

 

اشتراک گذاشتن سخت افزارها در مجازی سازی

 

یعنی سخت افزارهای سرور یک به صورت مجازی روی سرور دوم فعالیتش را انجام می‌دهد. به عبارتی دیگر این عدم وابستگی ماشین های مجازی به منابع سخت افزاری باعث می شود بتوان به صورت بهینه از تمامی سخت افزار های داخل شبکه استفاده کرد.

مزایای مجازی سازی سرور (Server Virtualization)

مجازی سازی سرورها دارای فواید بسیاری است. به عنوان مثال، به هر سرور مجازی اجازه می دهد سیستم عامل خود را اجرا کند و سرورهای مجازی همچنین می توانند به طور مستقلی از یکدیگر مجددا راه اندازی شوند. خدمات مجازی سازی سرور، هزینه ها را کاهش می دهد زیرا سخت افزار کمتری موردنیاز است به طوری که به تنهایی موجب صرفه جویی در هزینه های تجاری می شود.

همچنین از منابع به بهترین شکل ممکن استفاده می کند. بنابراین می تواند در هزینه های عملیاتی نیز صرفه جویی کند (به عنوان مثال، استفاده از تعداد کمتری از سرورهای فیزیکی باعث کاهش نگهداری سخت افزار می شود).

مجازی سازی سرور همچنین از طریق ترکیب (consolidation)، در فضا صرفه جویی می کند زیرا ماشین های متعددی را می توان به یک سروری که در حال اجرای محیط های مجازی متعدد هستند ادغام کرد.

این نوع از مجازی سازی همچنین مزایایی مانند دسترس پذیری بالا، سرعت، مقیاس پذیری، چابکی، عملکرد و انعطاف پذیری را ارائه می دهد که امروزه کسب و کارهای شدیدا متصل و مبتنی بر وب به آن نیاز دارند. مجازی سازی سرور، فناوری اساسی است که فروشندگان رایانش ابری را قادر می سازد سرویسهای خود را ارائه دهند. هنگامی که یک مشتری زیرساخت به عنوان یک سرویس (Iaas) را از یک ارائه دهنده خدمات ابری سفارش می دهد، با ماشین های مجازی شروع می کند و ویژگی‌های امنیتی و مدیریت، ذخیره سازی موردنیاز را برای انجام وظایف موردنظر اضافه می کند.

 

مزایای مجازی سازی سرور (Server Virtualization)

 

مزایا برای کسب و کارها

مجازی سازی سرور، سیستم عامل های متعدد را بر روی یک سرور واحد ترکیب می کند. بررسی کنید آیا به هیچ یک از موارد پایین نیاز دارید:

  • از سیستم عامل و برنامه های بیشتری بدون صرف هزینه اضافی برای سخت افزار، برق و فضا استفاده کنید.
  • ساعاتی که کارکنان IT برای نصب، کرک، مدیریت و پشتیبانی سرورهای برنامه‌ها می گذرانند را کاهش دهید.
  • مجازی سازی ذخیره سازی (storage) را به منظور کاهش از کارافتادگی و پشتیبان گیری راحت اضافه کنید.
  • بر چالش‌های ابر غلبه کنید. داشتن تجربه با سرورهای مجازی، کسب و کار شما را برای مهاجرت سایر سرویس‌های حیاتی تجاری به ابرها آماده می کند.
  • مهارت های فنی خود را گسترش دهید. بیاموزید چگونه مجازی سازی می تواند سیستم ها و عملیات شبکه اعم از اجرای اکتیو شبکه و اجرای پسیو شبکه را همگرا کند.

 

مزایا در محافظت از زیرساخت‌های دیتا سنتر

استفاده از تکنولوژی مجازی سازی، موجب به وجود آمدن امکانات و قابلیت های بسیار زیادی در حوزه محافظت از زیرساخت های مراکز داده شده است که از برخی از آن‌ها که توسط شرکت ساپرن نیز انجام میگردد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت انتقال دستی و اتوماتیک ماشین های مجازی بین سرورهای میزبان یا Host به صورت زنده یا لایو، بدون ایجاد کوچکترین وقفه در عملکرد ماشین مجازی یا Host که میتواند به منظور انجام عملیات تعمیر و نگهداری و یا بالانس کردن لود روی سرورها باشد.
  • قابلیت محافظت از ماشین های مجازی روی هر Host در صورتی که مشکلات سخت افزاری از قبیل خرابی سرور، قطع شدن برق و … برای Host آنها ایجاد شود.
  • قابلیت پرتابل کردن و یا انتقال ماشین های مجازی به صورت فایل از محلی به محل دیگر و بسیاری قابلیت‌های دیگر، که امروزه استفاده از زیرساخت های مجازی را به عنوان گزینه اول در طراحی و پیاده سازی مراکز داده کوچک تا بسیار بزرگ مطرح کرده است.

 

تماس با مشاورین شبکه ساپرن

کارشناسان ما آماده ارائه خدمات مجازی سازی سرور به شما عزیزان می‌باشند. جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینه خدمات مجازی سازی سرور با ما تماس بگیرید.

52 30 30 91 – 021

مجازی سازی سرور چیست؟

مجازی سازی سرور یا (Server Virtualization)  فرایندی است که در آن، منابع فیزیکی سرور به چندین قسمت مجازی (نرم افزاری) کوچکتر تقسیم می شود. با انجام این کار منابع فیزیکی و نرم افزاری به شکل بسیار بهینه تر از روش های سنتی استفاده می شود و هزینه های نگهداری و توسعه شبکه بسیار کاهش پیدا می کند.

چند نمونه مجازی سازی وجود دارد؟

شش نمونه مجازی سازی وجود دارد که شامل : مجازی سازی سرور(Server Virtualization)؛ مجازی سازی دستکتاپ(Desktop Virtualization)؛ مجازی سازی نرم افزار (Application Virtualization)؛ مجازی سازی ذخیره سازی ها (Storage Virtualization)؛ مجازی سازی ورودی و خروجی ها (I/O Virtualization)؛ مجازی سازی کل شبکه (Network Virtualization) می شود.

مزایای مجازی سازی سرور چیست؟

مهمترین مزیت آن ها کاهش هزینه های توسعه و نگهداری شبکه است. با این حال امنیت اطلاعات افزایش می یابد و می توان به راحتی بر روی شبکه نظارت داشت. انعطاف پذیری شبکه با این روش افزایش پیدا می کند و افراد به راحتی می توانند از منابع شبکه استفاده کنند. هزینه های خرید نرم افزار و استفاده از آن نیز کاهش پیدا می کند.

معایب استفاده از مجازی سازی سرور چیست؟

استفاده از این شیوه نیازمند بهره گیری از نیروی کارآمد و تخصصی است. در این شیوه در صورتی از کار افتادن سرور اصلی تمامی شبکه از کار می افتد. تامین امنیت نیز موضوع مهمی است. هزینه خرید برخی از تجهیزات و نرم افزارها نیز نسبت به شبکه های سنتی گرانتر است. توسعه برخی از زیرساخت ها در این روش با مشکلاتی همراه است اگرچه سیستم ها به سرعت توسعه پیدا کرده اند و بسیاری از مشکلات حل شده اند.

آیا مجازی سازی سرور گران است؟

شاید، اما به خاطر صرفه جویی هایی که در هزینه ها و نگهداری ارائه می کند در یک دوره متوسط تمام سرمایه گذاری خود را بر می گرداند و سریعا به سوددهی می رسد.

آیا مجازی سرور امن است؟

بله، بسیار امن تر از تمامی سرویس ها شبکه سنتی. در این سامانه به خاطر تمرکز منابع ذخیره سازی و پردازشی و امکان نظارت یکپارچه ضریب امنیت بسیار بالاتر از سیستم های سنتی مجزا است.

آیا در مجازی سازی سرور امکان اتصال به اینترنت و یا سایر سخت افزار وجود دارد؟

بله کاملا، در این روش هیچ محدودیتی برای دسترسی کاربران وجود ندارد. همه کاربران می توانند به راحتی به اینترنت متصل شوند و یا از سخت افزاری موجود در شبکه استفاده کنند. در واقع آن ها یک دسکتاپ کاملا مستقل در اختیار دارند.

هزینه راه اندازی مجازی سازی سرور چقدر است؟

با مجازی سازی سرور از امکانات سخت افزاری موجود در سرور می توان بصورت بهینه تر استفاده نماییم، اما برای برآورد هزینه مجازی سازی سرور بسته به مواردی همانند RAM ،CPU، نوع حافظه ذخیره سازی، حجم فضای ذخیره سازی، نوع دیتاسنتر، نوع سیستم عامل مجازی سازی سرور (ویندوز یا لینوکس)، هزینه راه اندازی و تعداد ماشین های مجازی در قیمت نهایی موثر است. هزینه راه اندازی سرور مجازی سازی از ۱ میلیون تومان شروع می شود و بسته به زمانی که کارشناس مربوطه برای راه اندازی سپری می کند، محاسبه می شود.

برای استفاده از خدمات مجازی سازی سرور شرکت ساپرن چه کاری باید انجام دهیم؟

با شماره گیری شماره تلفن 52 30 30 91 – 021 و یا استفاده از پنل «درخواست مشاوره» میتوانید اطلاعات تماس خود را ثبت و نوع دریافت خدمات خود را انتخاب نمایید. کارشناسان شرکت ساپرن در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت  و زمان جلسه مشاوره را با شما هماهنگ میکنند.

  1. شما مجازی سازی سرور رو با چی انجام میدین؟

    1. سلام جناب بروجردی عزیز
      در حال حاضر مجازی سازی سرور در شرکت ساپرن با توجه به درخواست مشتری عزیز از طریق VMware ESXI و یا Hyper-V انجام میگردد. خواهشمندم جهت اطلاعات بیشتر با واحد فروش مجموعه با شماره 52 30 30 91 021  داخلی 1 در ارتباط باشید یا از طریق واتساپ برای ما پپیام ارسال فرمایید. با تشکر

ارسال نظر

محاسبه قیمت طراحی سایت
هزینه سئو سایت
درخواست مشاوره